Det diakonale fundament

Det diakonale fundament

Sankt Lukas Stiftelsen er en diakonal organisation, der hviler på et folkekirkeligt værdigrundlag. Vores menneskesyn er, at alle har et unikt værd og fortjener samme omsorg og respekt uanset deres baggrund. Det syn havde vi for 100 år siden, og det har vi stadig den dag i dag. 

Værdig omsorg gennem praktisk handling

Diakoni er at værne om mennesker, der er truede eller trængte, og bygge livet, fællesskabet og håbet op. Omstændighederne og midlerne kan variere, men diakoniens centrale mål er at møde ethvert menneske med næstekærlighed, værdighed og omsorg gennem praktisk handling.

Ordet diakoni kommer fra det græske diakonìa, der betyder tjeneste og kan defineres som ’en gerning, der gøres til bedste for et andet menneske’. På Sankt Lukas Stiftelsen værner vi om begrebet diakoni som fundament for vores virke, værdier og menneskesyn.

Diakoni på Sankt Lukas Stiftelsen

De moderne sundheds- og velfærdstilbud, som findes på Sankt Lukas Stiftelsen i dag, har deres afsæt i vores diakonale historie og værdier. Gennem mere end 100 år har diakonissesøstrene stillet sig til rådighed for samfundets sårbare, udsatte og syge. Deres stræben efter altid at møde medmennesket med værdighed og respekt inspirerer os og gennemsyrer vores arbejde den dag i dag.

I det daglige arbejde betyder det, at:

  • vi møder et hvert menneske med værdighed og respekt uanset deres livssituation
  • vi er åbne og nærværende
  • vi giver os tid til åben dialog om livets små og store spørgsmål
  • vi skaber rummelighed og lydhørhed for den enkeltes bagage af liv og erfaring, sorg og smerte

Læs mere om vores historie her eller besøg vores museum for at få et unikt indblik i et stykke af den diakonale kulturhistorie.