Lindely

På Lindely tager vi udgangspunkt i den enkelte beboers liv og personlighed for at bevare livsglæden i dagligdagen.

Lindely er et selvejende plejehjem med 65 plejeboliger.

Plejehjemmet er en del af Sankt Lukas Stiftelsen og er beliggende i grønne og rolige omgivelser med adgang til Stiftelsens smukke park i Hellerup. Lindely startede oprindeligt som plejehjem for Stiftelsens søstre og er stadig drevet med afsæt i diakonale værdier, omsorg og næstekærlighed.

Plejehjemmet blev ombygget og moderniseret i 2013.

Plejeboliger

Alle vores plejeboliger har en lille entré, et tekøkken og et stort badeværelse med toilet. De er udstyret med en elektronisk seng og et sengebord, der kan indstilles efter dine behov. Derudover indretter du selv din bolig med egne møbler, gardiner, lamper og fotografier, så du kan skabe det hjem, du ønsker.

Der er hyggelige fællesarealer på hver etage, som du og dine pårørende er meget velkomne til at benytte. I er også meget velkomne i vores sociale café i stueetagen, hvor vi organiserer forskellige arrangementer for beboerne.

Plejehjemmet har 29 toværelses boliger på 68 m2 og 36 etværelses boliger på mellem 47 og 60 m2. Huslejen ligger mellem 5117 og 7877 kr. om måneden, afhængigt af boligens størrelse. Hertil kommer a conto forbrug.

Vi tilbyder desuden en servicepakke, der blandt andet inkluderer forplejning, linned og aktiviteter. Taksterne er fastsat af Gentofte Kommune. Servicepakken kan naturligvis tilpasses til dine behov.

Husk at du har mulighed for at søge om boligstøtte, når du bor i en af vores plejeboliger.

Mere praktisk information om vores plejeboliger kan findes herunder.

Praktisk information

Pladstildeling

Ønsker du at flytte ind i en af vores plejeboliger, skal du eller dine pårørende ansøge gennem Gentofte Kommunes boligvisitation. Vi modtager borgere fra hele landet.

Aflastningspladserne bliver tildelt af Gentofte Kommune, når borgere i kommunen har behov for midlertidigt ophold.

Du og dine pårørende er også velkomne til at komme på besøg, før du tager en beslutning. Kontakt konstitueret Forstander Sara Bülow Wolsgaard på tlf. +45 2113 3579 eller awg@gentofte.dk for at aftale tid.

Pårørende

Din familie og venner er meget velkomne hos os, og vi lægger stor vægt på, at de også skal føle sig hjemme på Lindely.

Dine pårørende kan frit bruge fællesarealerne og i vores café, hvor de har mulighed for at købe kaffe og te. De kan også deltage i frokost- og aftensmåltidet mod betaling. Vi ved, hvor betydningsfuldt samvær med familie og pårørende er, så vi opfordrer til, at de deltager i din dagligdag og diverse fester og udflugter så vidt muligt.

Der er mulighed for at blive en del af madudvalget, som er beboere og pårørendes mulighed for at få indflydelse på maden og andet knyttet til spisesituationen på Lindely. Det kan for eksempel være borddækning og bordudsmykning. Madudvalget mødes efter behov.

To gange om året inviterer vi alle beboere og pårørende til et informationsmøde på Lindely, hvor vi gennemgår og taler om relevante og aktuelle emner.

Arrangementer

Det er en stor omvæltning at flytte til en plejebolig efter et langt liv i egen bolig. Derfor har vi på Lindely stort fokus på at skabe en god hverdag for dig så hurtigt som muligt.

En aktiv hverdag øger livsglæden og fællesskabsfølelsen. Hos os er der rig mulighed for at deltage i forskellige fællesarrangementer. Hver uge sætter vi en plan op på vores opslagstavler for den kommende uge, hvor du kan få et overblik over, hvad du har lyst til at deltage i.

Vi kan f.eks. finde på at tage på æbleplukningstur til Frydenlund Frugtplantage om efteråret. Til foråret tager vi ud for at se kirsebærtræerne blomstre, og i sommermånederne går turen blandt andet til skov og strand.

Når vejret er til det, kan man tage en tur på vores specialdesignede tandemcykel, som med et enkelt par friske ben er mulig for de fleste at bruge. Vi nyder også at rykke aftensmåltidet ud i haven for at grille på lune sommeraftener.

Som beboer på plejehjemmet er man en del af det større fællesskab på Sankt Lukas Stiftelsen. Stiftelsens vuggestue og børnehave, Lundegård, ligger lige rundt om hjørnet. Børnene og vores beboere har stor glæde af hinanden. Vi siger hej, når vi ser hinanden i haven, og børnene kommer af og til på besøg og synger for og med os – det er altid hyggeligt for store som små.

Der er mulighed for at deltage i højmesse i Stiftelsens kirke hver søndag og gudstjeneste på Lindely to gange om måneden. Vores institutionspræst Vibeke Hemmert og vores seniorpræst Jakob Rønnow står til rådighed, hvis du har lyst til at tale med dem.

Gentofte Kommune har sat en minibus til rådighed for os, som vi bruger til udflugter hele året. Det er muligt for dig og dine pårørende at låne bussen, hvis I ønsker at tage nogle beboere med på tur. Det kræver bare, at chaufføren har almindeligt kørekort, og at I laver en aftale med os om det på forhånd.

Caféen

Lindelys café danner rammen om mange af vores indendørs arrangementer i dagligdagen. Caféen fungerer både som aktivitetscenter og socialt tilbud til vores beboere. Her er der altid mulighed for at få en kop kaffe, noget sødt og en snak, hvis man har behov for det.

Caféen bemandes af vores ansatte og frivillige, der sørger for at skabe en hyggelig stemning for både beboere og pårørende.

I caféen har vi jævnligt quiz- og bridgeaftener og højtlæsning. Mandag, onsdag og fredag formiddag er der musik og bevægelse, som er populært blandt beboerne og bidrager til at holde kroppen i gang. Vi kan også finde på at sylte asier og bær fra vores egen have, binde buketter og lave håndarbejde.

Arrangementerne i caféen følger årets gang med mærkedage og højtider for øje, som f.eks. julemarked og jule- og påskefrokost. Hvert år arrangerer vi også forårs- og høstfest med levende musik og boder.

Et par gange om ugen bliver der bagt boller, og i december måned bager vi julesmåkager. Vi sørger også for, at der hver fredag bliver omdelt noget sødt, og om lørdagen serverer vi drinks.

Caféen ligger i stueetagen i Lindely, til højre for hovedindgangen.

Vi har åbent alle hverdage fra 10-16.

Beboer- og pårørenderåd

Beboer- og pårørenderådet fungerer som et forum for dialog mellem Lindely, beboerne og deres pårørende. Rådets opgave er at repræsentere beboernes interesser, så vi sammen kan skabe de bedst mulige forhold på Lindely.

Beboere, pårørende, medarbejdere og ledelsen er med i rådet, som bliver inddraget i fastlæggelsen retningslinjer for det daglige liv på Lindely. Det inkluderer blandt andet pleje og omsorg, arbejdsrutiner, aktiviteter og samvær.

Rådet skal høres om de tilsynsrapporter, der udarbejdes om plejehjemmet. Såfremt rådet har bemærkninger til rapporterne, kan de rettes til tilsynsmyndigheden.

Mere information om beboer- og pårørenderådet kan findes i dokumenterne herunder.

Vedtægter for beboer- og pårørenderådRådets Sammensætning

Tilsyn

Styrelsen for Patientsikkerhed har i medfør af Servicelovens §150 udført tilsyn med Lindely.

Rapporterne kan læses her:

Ældretilsynets Tilsynsrapport marts 2022Tilsyn af 2. september 2022

Kontakt

Lindely c/o Sankt Lukas Stiftelsen
Sankt Lukas Vej 9A og 9B
2900 Hellerup

Indgang til Lindely direkte fra Sankt Lukas Vej eller gennem hovedporten på Bernstorffsvej 20.

Bus 21 har stoppested nær hovedporten. Bus 150S og 185 har stoppested ved Lyngbyvej, ca. 10 minutters gang fra hovedporten.

Sara Bülow Wolsgaard

Sara Bülow Wolsgaard

Konstitueret Forstander

Lindely


2113 3579
awg@gentofte.dk

Stine Elisabeth Arup

Stine Elisabeth Arup

Afdelingssygeplejerske, 2. og 3. sal

Lindely


24 77 08 41
sean@gentofte.dk

Heide Josty

Heide Josty

Afdelingssygeplejerske, 0. og 1. sal

Lindely


23 62 86 34
hly@gentofte.dk

Zeynep Dogusoy

Zeynep Dogusoy

Administration


23 44 84 74
zedo@sanktlukas.dk

Lindely

Lindely

Hovednummer


3998 4949
lindely@sanktlukas.dk

Caféen

Caféen


5164 3249

Bliv frivillig i Lindely

Vil du være med til at gøre en forskel i dagligdagen for vores ældre beboere?

Send en kort motiveret ansøgning til blivfrivillig@sanktlukas.dk

Læs mere