Bårebidrag ved begravelse og bisættelse

Bårebidrag ved begravelse og bisættelse

I forbindelse med begravelser og bisættelser kan du som pårørende ønske, at deltagerne i stedet for at give blomster støtter Sankt Lukas Stiftelsens arbejde med et bårebidrag. 

Hvordan gør du?

Hvis du ønsker, at deltagerne i begravelsen eller bisættelsen støtter med et bårebidrag, kan det for eksempel fremgå af dødsannoncen.

For vi kan vide, hvilken person donationerne er til minde om, er det vigtigt at mærke overførslen med afdødes initialer. Hvis du ønsker at kende dem, der har doneret penge, er det også vigtigt, at bidragsyderne skriver deres eget navn på overførslen.

Et eksempel på en tekst i dødsannoncen kunne være:

”I stedet for evt. blomster kan Sankt Lukas Stiftelsen betænkes, reg. 5010 kontonr. 1231715, mrk.: [afdødes initialer], [bidragyders navn]”

Hvis bidragsyderens navn ikke fremgår i overførslens meddelelsesfeltet, antager vi, at personen ønsker at donere anonymt.

Hvis det er jeres ønske, at donationerne skal gå til en særlig del af Stiftelsens arbejde, må I meget gerne kontakte os inden, så vi kan sikre os, at pengene går til det rette sted.

Liste over donationer

Hvis du som nærmeste pårørende ønsker at takke for de indkomne donationer, kan du efterfølgende henvende dig til Stiftelsen og få oplyst antallet af bidragsydere, navnene på de bidragsydere, der ikke er anonyme, samt det samlede beløb doneret i afdødes navn.

For yderligere spørgsmål

Du er også meget velkommen til at henvende dig, hvis du har spørgsmål, eller der er andet, vi kan være behjælpelige med på admin@sanktlukas.dk.