Arv og testamente

Arv og testamente

Det er muligt at støtte Sankt Lukas Stiftelsen i dit testamente. På den måde er du med til at sikre omsorg, nærvær og næstekærlighed for mennesker i svære situationer.

Gør en forskel

Når du skriver et testamente, er det naturligt først at tænke på dine efterladte. Vores erfaring er dog, at mange gerne vil betænke både deres pårørende og en god sag.

Arv har altid været en vigtig del af Sankt Lukas Stiftelsens indtægtsgrundlag og det, der sætter os i stand til at opbygge nye tilbud og videreudvikle vores eksisterende tilbud. Det var for eksempel arvebidrag, som i 1992 gav os mulighed for at åbne Danmarks første hospice uden finansiering fra offentlig side.

Vi er derfor meget taknemmelige, når vi modtager en testamentarisk gave, og vi tager det som et udtryk for en stor tillid til vores arbejde.

Arveafgift

Sankt Lukas Stiftelsen er fritaget for at betale arveafgift (boafgift). Derfor går hele det testamenterede beløb ubeskåret til vores arbejde, og du har mulighed for at testamentere specifikt til et af vores tilbud.

Det er værd at være opmærksom på, at det for personer med en formue på over 500.000 kr., som ikke efterlader sig børn eller en ægtefælle/registreret partner, kan være fordelagtigt at donere 30 % af arven til en velgørende organisation, mod at organisationen betaler arveafgiften. Det skyldes, at der for andre end børn og ægtefæller/registrerede partnere er en samlet arveafgift på 36,25 %. Løsningen kaldes i populær tale: ”30 %-løsningen”, og du kan læse mere om den her.

Testamente

Hvis du ønsker at få indflydelse på, hvordan din formue skal fordeles efter din død, kræver det, at du opretter et testamente. Uden et testamente bliver arven fordelt efter arvelovens regler. Har du ingen legale arvinger, tilfalder din arv staten.

Hvis du har besluttet dig for at inkludere Sankt Lukas Stiftelsen i dit testamente, vil vi gerne være behjælpelige med bistand i forhold til at få lavet et testamente. Stiftelsen yder en hjælp på op til 5.000 kr. inkl. moms til testamente hos egen advokat.

Alternativt kan du vælge at kontakte Stiftelsens advokat:

Advokat Henning Storm Knudsen
c/o Deltaadvokater
Gersonsvej 25
Tlf. 70 23 64 44
Mail: lo@deltaadvokater.dk

Bemærk venligst, at tilskuddet til advokatbistand er skattepligtigt.

Du har også mulighed for at oprette testamentet online hos virksomheden Dokument 24. Testamentet vil være gratis at oprette for både dig og Sankt Lukas Stiftelsen, når du skriver os ind i testamentet. Du vælger selv, hvor meget arv du ønsker at donere.

Dokument 24 yder også gratis juridisk rådgivning i forbindelse med arv og testamente. Al rådgivning er uforpligtende.

For yderligere spørgsmål

Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere i forhold til at støtte Sankt Lukas Stiftelsen i dit testamente, er du meget velkommen til at skrive til os på admin@sanktlukas.dk. Hvis du ønsker at blive kontaktet telefonisk, så skriv det gerne i din mail til os – så ringer vi dig op hurtigst muligt.