Det Udgående Hospiceteam støtter mennesker med livstruende sygdom til at leve det liv de ønsker, så godt som det er muligt. Støtten ydes hvor den syge bor – også ved ophold hos pårørende og i plejebolig.
Det primære fokus er på lindring af gener fra sygdom eller behandling. Det kan fx være smerter, kvalme, åndenød, træthed, forstoppelse, angst, utryghed, og depression. Støtten omfatter også psykosociale og eksistentielt-åndelige problemstillinger og inkluderer de nærmeste pårørende.
Hjælpen fra teamet er gratis og kan vare fra dage til år.
I perioder med særlige behov kan man være indlagt på hospice og efter udskrivning igen få støtte fra det udgående team derhjemme.
Teamets indsats ydes som supplement til og i nært samarbejde med hjemmepleje, praktiserende læge og hospital. Indsatsen varetages i en vekselvirkning mellem aftalte hjemmebesøg på hverdage og telefonisk opfølgning. Aften, nat og weekends viderestilles telefonen til Sankt Lukas Hospice, hvor kompetente sygeplejersker giver råd og vejledning.
Akut opståede problemstillinger kan konfereres med teamets læger, så den lindrende behandling kan ændres. Kun i sjældnere tilfælde vil det være nødvendigt at henvise til vagtlæge eller hospitalsindlæggelse.
Det tværfaglige team består af sygeplejersker, læger, socialrådgiver, præst, psykolog og sekretærer. Palliative fysioterapeuter og en gruppe frivillige er tilknyttet. Teamet er en integreret del af Sankt Lukas Hospice med samme høje faglige standard, som har været under konstant udvikling siden hospice åbnede i 1992.
Henvisning skal ske ved praktiserende læge eller hospitalslæge.
Se vejledning herunder.
Bemærk, særlig vejledning til brugere af Sundhedsplatformen.
Hvem kan henvises? Mennesker med livstruende sygdom og belastende symptomer kan henvises. Det gælder både mennesker med kræft og mennesker med fx KOL, ALS og dissemineret hjerte- eller nyresygdom. Desuden skal man have behov for specialiseret lindrende behandling samt bopæl i en af følgende ni kommuner:
Visitationsbesøg Indenfor fem hverdage efter modtaget henvisning, kontakter teamet patienten eller nærmeste pårørende. Her afklares behovet og tages stilling til om og hvornår, vi kan tilbyde visitationsbesøg. Alle er meget velkomne til at kontakte teamet med evt. tvivlsspørgsmål og få hjælp til den videre procedure.
Teamet samarbejder med alle de instanser, patienten i forvejen har kontakt til. Teamets lindrende indsats kan derfor ydes sideløbende med anden behandling og evt. inkludere et midlertidigt ophold på Hospice.
Alle ydelser fra Sankt Lukas Hospice og Udgående Hospiceteam er gratis.
Vejledning til elektronisk henvisningBrugere af Sundhedsplatformen
Lindrende behandling hedder i fagsprog palliativ behandling, og det omfatter en behandling, som lindrer fremfor at helbrede.
Lindring af dine gener er en forudsætning for, at du kan nyde de ting, du sætter pris på.
Lindrende behandling inddrager alle aspekter, som hører med til at være menneske. Det betyder, at behandlingen ikke kun fokuserer på det fysiske aspekt i et menneske, men også inddrager psykiske, sociale og eksistentielle-åndelige aspekter.
Lindrende behandling i eget hjem varetages i nært samarbejde med den kommunale hjemmepleje, praktiserende læge og eventuelt andre behandlere, som du er i kontakt med.
Fysiske aspekter er fx:
Psykologiske aspekter er fx:
Sociale aspekter er fx:
Eksistentielle-åndelige aspekter er fx:
Ovenstående aspekter fletter ofte ind i hinanden, og det er derfor, vi inddrager dem alle i behandlingen. Fx kan smerter være psykisk betinget, og behandlingen er derfor ikke kun medicinsk, men omfatter også samtale, fysioterapi og anden hjælp, støtte og omsorg – alt sammen med udgangspunkt i dine behov.
Sankt Lukas Udgående Hospiceteam har kontorer i samme bygning som Sankt Lukas Hospice i Hellerup.
Sankt Lukas Udgående Hospiceteam
Sankt Lukas Vej 15
2900 Hellerup
Vi mangler pt ikke frivillige til vores Udgående Hospiceteam. Vi annoncerer, når vi igen kan byde nye frivillige velkommen.