Information

SANKT LUKAS STIFTELSENS HOSPICEBYGGERI

Takket være donationer på 260 millioner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og 100 millioner fra selskabet Sorana A/S opfører Sankt Lukas Stiftelsen et nyt og moderne hospice.

Her på siden finder du praktisk information om byggeriet, og du kan skrive dig op til vores nyhedsbrev, hvori vi løbende informerer dig om ny udvikling i byggeriet.

Tankerne bag

I 2020 fastslog Rigsrevisionen, at danske patienter ikke har tilstrækkelig adgang til lindrende behandling ved livstruende sygdom – det, der i fagsproget kaldes palliation. I takt med at der kommer flere og flere ældre, vil den udfordring vokse. Derfor udvider Sankt Lukas Stiftelsen sine hospiceenheder og bygger et nyt palliationscenter, så vi kan hjælpe og lindre flere mennesker med livstruende sygdomme i fremtiden.

Projektet kan realiseres takket være et trecifret millionbeløb doneret af Den A.P. Møllerske Støttefond og selskabet Sorana A/S.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Proces og omfang

Det nye palliationscenter skal opføres på Sankt Lukas Stiftelsens matrikel i Hellerup. Palliationscentret er en videreførelse af vores allerede eksisterende tilbud på hospiceområdet, og vi forventer at udvide vores voksenhospice fra 24 til 36 sengepladser, børne- og ungehospice fra 4 til 8 pladser, ligesom vores udgående hospiceteam vil kunne varetage væsentligt flere forløb end i dag bistået af et nyt daghospicekoncept.

Det er stadig meget tidligt i processen, da projektet først bliver yderligere konkretiseret, efter der er afholdt en arkitektkonkurrence. Her på siden vil vi løbende informere om byggeriet, når der sker nyt.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev om hospicebyggeriet

Tryk på knappen nedenfor og tilmeld dig vores nyhedsbrev om hospicebyggeriet. Du vil således modtage information på mail, når der sker nyt i forbindelse med byggeriet.

Nabomøde

Sankt Lukas Stiftelsen inviterer snarligt til nabomøde om det kommende hospicebyggeri. Hold øje med siden her, hvor vi vil annoncere dato og tid.