Universitetsdirektør Arnold Boon og Stiftspræst Rikke Juul indtræder i Sankt Lukas Stiftelsens bestyrelse

PRESSEMEDDELELSE: Sankt Lukas Stiftelsen offentliggjorde i marts måned sine planer om at opføre et nyt, moderne palliationscenter, som blandt andet kommer til at rumme Danmarks første daghospice. Nu henter Stiftelsen to nye profiler ind i sin bestyrelse for at styrke udviklingen.

Del nyhed Link kopieret

For at gøre Sankt Lukas Stiftelsens bestyrelse endnu stærkere, henter Stiftelsen nu universitetsdirektør Arnold Boon og stiftspræst Rikke Juul ind som nye
medlemmer.

”Arnold Boon og Rikke Juul kommer til os på det helt rigtige tidspunkt. Deres omfattende viden og erfaringer vil bidrage positivt i bestyrelsen, så vi sammen kan arbejde endnu mere fokuseret med vores langsigtede, strategiske initiativer. Jeg har store forventninger til samarbejdet,” siger bestyrelsesformand i Sankt Lukas Stiftelsen Sys Rovsing.

Forandringer kræver fundament

Det danske samfund er ved at forandre sig demografisk, og sundhedssektoren står over for betydelige udfordringer. Derfor er det vigtigt for Sankt Lukas Stiftelsen at stå på et stærkt, strategisk fundament. Det skal de nye bestyrelsesmedlemmer være med til at sikre, fortæller administrerende direktør i Sankt Lukas Stiftelsen, Henrik Nedergaard:

”Rikke Juul bliver bestyrelsens åndelige anker, der kommer til at sikre, at vi hviler solidt på vores historiske, folkekirkelige værdigrundlag med fokus på medmenneskelighed, høj faglighed og professionalisme. Vores værdier er vigtige for os, fordi vi bruger dem hver eneste dag, blandt andet når vi behandler, støtter og lindrer døende patienter og deres pårørende på vores hospice”.

Henrik Nedergaard fortsætter:

”Arnold Boon har en meget imponerende track record i forhold til at udvikle organisationer, implementere strategier, have økonomisk indsigt og navigere i de komplekse interessentkonstellationer, som vi også er en del af. Vores DNA og Arnolds profil er et rigtig godt match”.

Førende inden for specialiseret palliation

Det ligger i Sankt Lukas Stiftelsens DNA at udvikle sig og tilpasse sig samfundets skiftende behov. Det har Stiftelsen gjort i næsten 125 år. Stiftelsen forventer, at det nyeste initiativ, palliationscenteret, er fuldt i brug i 2030.

”Jeg er rigtig glad for, at både Arnold Boon og Rikke Juul har sagt ja til at bringe deres kompetencer i spil hos os. De kommer begge i den grad til at understøtte os i vores ambitioner om også i fremtiden at være de førende inden for den specialiserede palliation i Danmark,” siger Henrik Nedergaard.

Om Arnold Boon

Arnold Boon er universitetsdirektør ved Copenhagen Business School (CBS), og har tidligere været universitetsdirektør på Aarhus Universitet, direktør for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og administrationschef i Danmarks Fødevareforskning.

Arnold Boon indtrådte i Sankt Lukas Stiftelsens bestyrelse januar 2024.

Om Rikke Juul

Rikke Juul er sognepræst i Rosenvængets sogn i København, stiftspræst i Københavns stift og har en omfattende karriere inden for teologi og socialt ansvar. Hun er en del af Folkekirkens mellemkirkelige Råds Europa-arbejdsgruppe, og formand for Folkekirkens Skoletjeneste for Ungdomsuddannelser.

Rikke Juul indtrådte i Sankt Lukas Stiftelsens bestyrelse april 2024.

Om Sankt Lukas Stiftelsen

Sankt Lukas Stiftelsen driver en række sundheds- og velfærdstilbud, herunder hospice for børn, unge og voksne, plejehjem, omfattende sundhedstilbud via udlejning, kvindekrisecenter, kursuscenter m.m.

I 1992 etablerede Sankt Lukas Stiftelsen Danmarks første hospice for voksne, i 1997 det første udgående hospiceteam og i 2015 det første børne- og ungehospice i Danmark, Lukashuset. Stiftelsens nye, moderne palliationscenter forventes at være
i brug i 2030.

Pressekontakt

Søren Hjortdal, kommunikations- og presserådgiver, Sankt Lukas Stiftelsen, shjs@sanktlukas.dk, tlf. 2936 3308.

Pressebilleder

Følgende pressebilleder må kun bruges til redaktionelle formål.

Fotokreditering: Valdemar Ren

Fotokreditering: Valdemar Ren

Fotokreditering: Valdemar Ren