Virksomhedspræst Iben Palle Hansen

Sankt Lukas Stiftelsen ansætter Iben Palle Hansen som ny virksomhedspræst.

Foto: Anders Bloch-Rose

Sankt Lukas Stiftelsen ansætter virksomhedspræst

Iben Palle Hansen er per 1. oktober 2023 ansat som virksomhedspræst ved Sankt Lukas Stiftelsen, hvor hun skal stå i spidsen for at udvikle og drive Stiftelsens aktiviteter inden for kirke- og kulturområdet.

Del nyhed Link kopieret

Iben Palle Hansen kommer fra en stilling som sognepræst ved Brønshøj Kirke og hospitalspræst ved Bispebjerg Hospital, hvor hun var særligt tilknyttet palliativ afdeling. Hun er cand.theol. fra Københavns Universitet og tidligere uddannet sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium. Hun har desuden virket som hjælpepræst ved Simeon og Sankt Johannes Sogn på Nørrebro og som fængselspræst i Vestre Fængsel.

”Iben får en vigtig rolle i forhold til at aktivere Sankt Lukas Stiftelsens potentiale på kirke- og kulturområdet og bygge bro til vores sundheds- og socialtilbud. Det gælder ikke mindst på hospiceområdet, som er et strategisk vigtigt indsatsområde for os. Hendes unikke kombination af erfaringer fra både det kulturelle og det palliative område, kombineret med et solidt teologisk fundament, gør hende til et oplagt valg til denne opgave,” siger administrerende direktør for Sankt Lukas Stiftelsen, Henrik Nedergaard.

Iben Palle Hansen tager over for Vibeke Breidahl Hemmert, der går på pension efter 13 år som institutionspræst ved Sankt Lukas Stiftelsen.