Faciliteter og omgivelser

Faciliteter og omgivelser

På hospice gør vi os umage for at skabe så behagelige og hjemlige omgivelser som muligt og sørge for, at du og dine pårørende føler jer velkomne. Vi ligger i Sankt Lukas Stiftelsens gamle park med udsigt og adgang til smukke grønne omgivelser.

Enestuer

Når du bliver indlagt på hospice, får du din egen enestue. Vi har i alt 24 enestuer fordelt på to etager. Hver enestue indeholder en elevationsseng, et sengebord og en justerbar hvilestol/lænestol med tilhørende bord. Der er separat toilet med håndvask til hver stue.

På alle stuer er der tv og gratis wifi. Du er velkommen til at sætte dit eget præg på stuen med for eksempel dine egne billeder.

Hvis du har et kæledyr, kan det også komme med på besøg.

Fælles faciliteter

Hver etage rummer en fælles dagligstue og spisestue, som du og dine pårørende kan benytte. I forlængelse af spisestuen er der et gæstekøkken, hvor I kan opbevare jeres egen mad. Dine pårørende har mulighed for selv at lave mad eller arrangere en sammenkomst, for eksempel fejring af en fødselsdag.

Dagligstuen er stor nok til, at en seng kan køres ind, så du stadig kan deltage i de aktiviteter, der finder sted derinde, også selvom du er sengeliggende. Hver onsdag afholdes der en kort gudstjeneste i dagligstuen, som du og dine pårørende er velkomne til at deltage i.

I dagligstuen er der også plads til, at I kan se tv, høre musik, lege eller arbejde. For mindre børn er der desuden indrettet et legehjørne.

På hospice findes der også et stort lyst badeværelse, hvor du kan få et afslappende karbad med duftolier efter eget ønske, levende lys, musik og måske nyde et glas vin. Sengeliggende kan også benytte karbadet. Udover karbadet er der naturligvis mulighed for almindeligt brusebad.

På 1. etage findes et smukt stillerum, lyst og enkelt indrettet med smukke mosaikvinduer ud mod haven, som giver et helt specielt lys, når solen skinner igennem dem. Dette er et rum til eftertænksomhed, hvor man kan tænde et lys, samtale, bede en bøn eller bare være alene med sine tanker.

Parken og tagterrassen

Fra de fleste af stuerne er der udsigt ud over Sankt Lukas Stiftelsens park med smukke gamle bygninger og træer. På 3. etage er der desuden en stor og delvist overdækket terrasse, hvor der også er udsigt til de grønne omgivelser. Parken og tagterrassen giver dig og dine pårørende mulighed for at nyde luften, duftene, lydene, lyset og vejret, uanset om du er gående, i kørestol eller sengeliggende.