Livsmod-foredrag med Knud Foldschack den 7. november

Livsmod-foredrag med Knud Foldschack

Vores LIVSMOD-aftener byder på sang, hovedforedrag og mulighed for spørgsmål og debat. Den 7. november er der foredrag med Knud Foldschack, som vil fortælle om sin særlige relation til Sankt Lukas Stiftelsens søster Helene. Bliv klogere på, hvordan deres forhold gav ham LIVSMOD og var med til at forme hans liv og kamp for samfundets sårbare eksistenser.

Hvad med den svagestes ret?

Alle er enige om, at enhver skal være lige for loven; men i praksis er det ikke altid tilfældet. Hvem taler de skæves sag, og hvem forsvarer den oplagt skyldige, som alle ser ned på?

Det gør advokat Knud Foldschack, der er kendt for at stille op for dem, som ”de andre ikke vil lege med” – fra christianitter og klimademonstranter til danske børn i syriske fangelejre og indfødte i Amazonas.

Hvad færre nok ved er, at Knud Foldschack selv kommer fra en udsat baggrund som børnehjemsbarn. Han var med egne ord et ’uønsket barn’, der i en tidlig alder kom på børnehjem og i flere perioder boede på Sankt Lukas Stiftelsen. Her mødte han søster Helene, som tog ham under sine vinger. Hun blev hans gudmor og livlinje, og de havde en tæt kontakt, indtil hun døde.   

Mød Knud Foldschack, når han kommer ’hjem’ til Sankt Lukas Stiftelsen for at fortælle om sin særlige relation til søster Helene, og hvordan deres forhold gav ham LIVSMOD og var med til at forme hans liv og kamp for samfundets sårbare eksistenser.

Om LIVSMOD-aftenerne

Hver LIVSMOD-aften byder på sang, hovedforedrag og mulighed for spørgsmål og debat. Vi serverer i løbet af aftenen et glas vin eller saft samt lidt snacks. Arrangementet varer cirka to timer.  

Mødetid og sted

Tirsdag den 7. november kl. 19.00 i Sankt Lukas Stiftelsens smukke festsal. Indgang gennem hovedporten på hjørnet af Tuborgvej og Bernstorffsvej 20 i Hellerup. Der er god mulighed for parkering ved hovedindgangen og på Bernstorffsvej.

Pris og tilmelding

Enkelt aften inkl. forplejning 80 kr. Alle tre LIVSMOD-aftener 200 kr. Billet købes ved at sende beløbet til MobilePay 60364 med teksten: dit navn + ”Livsmod”. Hvis du ikke har adgang til MobilePay, kan du kontakte Jakob Rönnow på jaro@sanktlukas.dk

Arrangør

Sankt Lukas Stiftelsen. Udvalget: medlemmer af Lukas Fællesskabet Linda M. Rönnow og Hanne Pedersen, hospicepræst Mette Devantier og seniorpræst Jakob Rönnow

Sankt Lukas Stiftelsen er et forunderligt sted, der gennem årene har givet – og stadig giver – mennesker livsmod og håb. Med afsæt i det kristne budskab om næstekærlighed har Stiftelsen i mere end hundrede år arbejdet for at drage omsorg for udsatte grupper i samfundet og indgyde børn, ældre, voldsramte kvinder og alvorligt syge håb og LIVSMOD. Det er med udgangspunkt i denne historie, at vi ved disse LIVSMOD-aftener hvert efterår forsøger at belyse begrebet livsmod fra forskellige vinkler.