Luther Musik – 500 års musik på 1 time

Luther Musik – 500 års musik på 1 time

Onsdag den 4. oktober kl. 19.30 – Reformatorens tid, liv, tanker og 500 års musik.

 En koncert der med en visuel fortælling på storskærm går rundt om både mennesket Martin Luther, reformatoren og reformationen. Historien bliver fortalt med billeder, citater og film, mens man hører levende musik i kirken. Musikken der spilles, på forskellige trompeter og orgel, er helt fra renæssancen til nutidig musik komponeret af kendte komponister som Telemann, Bach, Mozart, Dvorák, Carl Nielsen og Bent Fabricius-Bjerre.

”Næst efter Gud er musikken det, som mest fortjener at fejres” – Martin Luther

Medvirkende:

Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har spillet sammen siden 1998, da de mødtes på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Siden har de spillet over 300 kirkekoncerter i Danmark og har optrådt i Europa, USA, Asien og Australien.
Dorthe Zielke er orkestermusiker og har vikarieret i orkestre lige fra DR Big Bandet og Det Kgl. Kapel til det berømte Mahler Chamber Orchestra. Hun spiller ofte ved begivenheder i kirken.

Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København. Han har opført J.S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker og en gang over 22 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001.