Bliv frivillig i Lindely

Bliv frivillig i Lindely

Vil du være med til at gøre en forskel i dagligdagen – for vores ældre beboere? Som frivillig på Lindely kan du gøre en stor forskel ved at hjælpe med at skabe rammerne for, at medmennesker i deres livs efterår får livsglæde og nærvær i dagligdagen samtidig med, at du selv får et stort menneskeligt udbytte af arbejdet. At leve hele livet med høj livskvalitet er ethvert menneskes ønske. Som frivillig på Lindely kan du bidrage til at skabe rammerne om beboernes nye hjem, hvor relationer, samvær, omsorg, livskvalitet og glæde kan fylde resten af deres liv. Det er en stor omvæltning at flytte sit hjem til en plejebolig efter et langt liv i egen bolig. Derfor har vi på Lindely stort fokus på at genskabe en god hverdag for beboeren så hurtigt som muligt. Det er vores fornemste opgave at skabe rammerne for, at beboerne kan bevare livsglæden og kvaliteten i dagligdagen på trods af alderdom – og eventuelt sygdom og handicap. Du vil være med til at skabe en hverdag, der med fortsat glæde tager udgangspunkt i beboerens liv og personlighed og i de funktioner, som beboeren har, og som kan styrkes. Uden vores frivillige kan vi ikke tilbyde alle de nødvendige aktiviteter og skabe et så aktivt og indholdsfyldt liv for vores ældre beboere, som vi ønsker.

Opgaver som frivillig på Lindely
Samværet med de øvrige beboere bygger på aktiviteter og fællesskab. Opgaverne er mangeartede. Har du lyst, er du meget velkommen til at byde ind med udvikling af forskellige former for samvær – kun kreativiteten sætter grænser. Eksempler på igangværende opgaver:

  • Samtale og samvær med beboere, som ikke selv magter at tage kontakt med andre
  • Medvirke ved fællesarrangementer køre- og spadsereture i haven og nærområdet med beboere, som ikke kan færdes på egen hånd
  • Spille klaver ved fællessang
  • Aktiv medspiller i en kombineret hygge- og reparationsgruppe, sy knapper i og lettere reparation, hjælp til strikketøj etc.
  • Ledsage beboere til gudstjeneste og fællesarrangementer i Diakonissehuset, undersøgelser m.m.
  • Højtlæsning, brevskrivning, små indkøb

Omfang
2–3 timer pr. uge efter aftale

Krav
Overholdelse af tavshedspligt

Kvalifikationer
Et praktisk håndelag, forenet med evnen og lysten til at være sammen med andre mennesker og give dem nærvær og en hjælpende hånd.
Positivitet og godt humør, gerne med humoristisk sans.

Ansøg
Send en kort motiveret ansøgning til Louise Y. Saugman Petersen på lope@sanktlukas.dk.