Centralkøkkenet

At tilberede sunde måltider, der målrettet stimulerer smagsløgene, øger sundheden og gør mad til en glad oplevelse for børn og voksne, ældre og syge. Det er Centralkøkkenets vigtigste opgave.

Køkkenet på Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen, der har eksisteret siden 1918, er kendetegnet ved at tilberede god, sund og nærende mad af høj kvalitet.

Centralkøkkenet er fulgt med tiden og de sundhedsmæssige anbefalinger. Men vores fokus på gode råvarer og bevidsthed om brugen og forarbejdningen af dem er uændret, så alle måltider understøtter forskellige alders- og patientgruppers behov uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Vi gør en ekstra indsats for at komme særlige behov i møde. Derfor er hvert måltid målrettet den person, der spiser det. Mad til børn i daginstitutioner og skoler er fyldt med smagsnuancer, til ældre serverer køkkenet mindre portioner, der dufter og ser delikate og overkommelige ud, og på Hospice kan patienter have særlige individuelle ønsker og behov, som de fagligt kompetente medarbejdere i køkkenet gør deres bedste for at imødekomme. Derudover leverer Centralkøkkenet mad ud af huset til børneinstitutioner, erhvervsvirksomheder, kirker, til bespisning af hjemløse og catering til private.

Levering af mad

På opfordring af Gentofte Kommune, tilbyder Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsens Centralkøkken en fast madordning eller vikar ordning til børn i Gentofte Kommunes institutioner.

Der er tale om levering af varme retter 2 dage om ugen og 3 dage med pålægsfade (smør selv). Maden bliver leveret hver dag, således at vi er sikre på den høje kvalitet og friskhed, som vi gerne vil stå inde for. Maden vil være afvekslende efter årstiden, med en rød tråd som binder økologi og sund mad sammen, således at vi lever fuldt op til Fødevarestyrelsens krav.

Økologi

Fordi vi tilbereder størstedelen af vores mad helt fra bunden, kan vi selv styre, hvad der skal i. Når vi laver institutionsmad til vuggestue/børnehave, stræber vi efter at bruge økologiske råvarer, hvor det er muligt, uden at maden bliver for dyr. Vi anvender f.eks. altid økologiske brød, ris, pasta og mælkeprodukter. Dertil kommer, at det meste af den frugt, vi tilbyder skolebørnene, ligeledes er økologisk.

 

Mere information om tilbuddet kan fås ved at skrive til Centralkøkkenet på centralkoekken@sanktlukas.dk.

 

Spaghettigudstjenester og kirkearrangementer

I dag leverer vi mad til mange kirker i forskellige forbindelser. Vi føler selv, at vi formår at sætte ind dér, hvor behovet er; b.la. ved at aflaste køkkenpersonale/frivillige med hensyn til de mange regler omkring fødevarekontrol/egenkontrol, som alle køkkener i dag er underlagt.

I samarbejde med kirkerne er der sammensat menuer, der henvender sig til såvel børn som voksne med priser på et fornuftigt plan. Samtidig med levering til tiden – et faktum, som vi vægter meget højt – er vi også lydhøre over for individuelle forslag eller idéer.

Er du interesseret i yderligere information bedes du venligst kontakte køkkenet.

Kontakt

Sankt Lukas Stiftelsen
Bernstorffsvej 20
2900 Hellerup

Åbningstid: kl. 7-18 alle ugens dage.

Lene Bøhme

Lene Bøhme

Køkkenchef


3945 5273
centralkoekken@sanktlukas.dk